shirtlogo2

fotoboek module link2

 

 

 

Inloggen leden

Enkele verslagen Senioren ritten 2015

DINSDAG, 20 OKTOBER 2015 is de laatste seniorentocht gereden van dit seizoen. Nico en Thea waren de voorrijders. Regenachtige voorspellingen ten spijt was het in de Ruigenhoek droog. Met een klein groepje die-hards werd koers gezet het duin in. Via duin en landerijen werd het gebied zig/zaggend doorkruist. Bij Noordwijk werden nog niet eerder gereden wegen gekozen. De lunchlokatie werd precies om 12.00 uur bereikt waarna de prettige ambiance en heerlijke koffie hartverwarmend waren. Ook in de tweede helft waren verrassende tussendoortjes gevonden. De kleine miezerbuitjes die af en toe naar beneden vielen waren niet heftig genoeg om de regenpakken aan te trekken. Het weer werd steeds vrolijker en bij aankomst in de Ruigenhoek werd er een afscheidsdrankje gedronken op een zonnig terras en geproost op de mooie rit. Wie ook mee wil rijden met deze gezelligheid groepje fietser is volgend seizoen welkom. Houd de website in de gaten.
DINSDAG 6 OKTOBER 2015.
Dit keer weer de korte Seniorenrit. Ook nu weer 12 deelnemers, die zich er niets van hadden aangetrokken dat er een regenachtige dag was voorspeld. En gelijk hadden ze. Nauwelijks wind, droog weer en af en toe een zonnesstraaltje. Het was een verrassende en bijzondere rit via de Zilk,Vogelenzang,Aerdenhout, Overveen, Haarlem, Heemstede en via Bennebroek weer terug. Onbekende paden, verrassende wendingen en een moderne lunchlokatie op de Pijlslaan. Het tempo zat er zo goed in dat we daar al om 11.40 uur arriveerde maar dat was geen punt. Op het terras met fijne stoelen smaakte de koffie heerlijk. Daarna weer achteraf straatjes om zo drukke verkeersaders te ontwijken en al weer snel door bosgebied. Het was een mooie en afwisselende tocht.
DINSDAG, 29 SEPTEMBER 2015 Onder een stalend zonnetje en windkracht 4 vertrokken 12 fietsliefhebber o.l.v.. toerclub Vogelenzang, vanaf hun vertrouwde lokatie in de Ruigenhoek, voor een ritje van ca. 50/55 km. Hier en daar liet de natuur merken dat de herfst in aantocht is, door de bladeren te kleuren in rood en goud. Als liep voorspoedig tot de kruising Spieringweg en de Kruisweg. Het haastig oversteken bij de stoplichten ging té haastig. Agnes kwam hier lelijk ten val. De verwonding was erg genoeg om 112 te bellen. De voorzitter, die thuis was, werd gevraagd de fiets te komen halen. Agnes was intussen naar het ziekenhuis vervoerd. Terwijl de groep door fietsen, bleven twee leden achter om Agnes bij te staan en om op de voorzitter te wachten. Daarna ging het spoorslag de groep achterna. Die hadden een zonnig lunchplekje langs het kolkje in Spaarndam gevonden, waar de groep zich verenigde.Hierna ging het met de wind in de rug terug naar de Ruigenhoek met een voldaan gevoel o,ver de mooie rit en het prachtige weer.
Inmiddels heeft Agnes laten weten dat het goed met haar gaat.
DINSDAG, 1 SEPTEMBER 2015.
De R is in de maand maar van brrrrrrrrrrrrrr. nog geen sprake. Ook geen zonnig weer maar wel heerlijk weer om te fietsen. Zestien liefhebbers vertrokken uit de Ruigenhoek richting Noordwijk. Niet over de OOsterduinen maar de Herenweg. Dan valt op hoe prachtig groen die weg is. Daarna werd de lengte langs de Provinciale weg tot Katwijk gereden om via een verrassende route uit te komen bij de koffiestop op de boulevard. Een gedeelte koos voor het buitengebeuren, anderen gaven de voorkeur om binnen te zitten. Hierna was het genieten van de duinen en buitenwegen om weer te eindigen in de Ruigenhoek. De liefhebbers zochten hier het terras op om na te genieten, en niet alleen van de rit....
De rit van 15 september is vervallen. De volgende is 6 oktober,indien het weer het toe laat.
DINSDAG, 17 AUGUSTUS
. Ondanks dreigende luchten, verschijnen er 17 deelnemers in de Ruigenhoek om op de pedalen te stappen. Nauwelijks onderweg begint de motregen maar met de wind in de rug is dat nauwelijks hinderlijk. Alleen de brildragers zonder ruitenwissers hebben last van de vochtige wind. De rit gaat door het prachtige natuurgebied vande Haarlemmemeer. De beoogde tussenstop is overspoelt met de jeugd in hun intruductieweek. Ook de tweede is door hen in beslag genomen en de derde is gesloten. Geen paniek, we wijken van de route af en gaan naar het winkelcentrum van Nieuw Vennep. Bij "Massada" zijn we welkom om ons boterhammetje op te eten. De sterke hete koffie doet ons goed en we zoeken de route weer op. Het is op tijd droog geworden want de wind is nu tegen maar niemand die daar op let. We zoeken het natuurgebied weer op tussen Hillegom en Lisse en rijden linea recta terug naar de startlokatie aan de Herenweg in Noordwijkerhout. Daar blijftde meeste deelnemers nagenieten van de mooie rit onder genot van een drankje.

Dinsdag, 21 juli 2015  handbediening SpaarneHeerlijk fietsweer en prachtige route ooit door een zeer gewaardeerd clublid uitgezocht. Van papier af, zonder het eerst voorgereden te hebben ging het, op een enkele keer na, probleemloos. Wel een probleem lag bij het kippebruggetje over de Leidsevaart maar vele handen maken licht werk. Zo ook hier. In de route is ook het handbedienigspontje opgenomen bij het Spaarne. Daar stond de jeugd driftig aan het wiel te draaien om de het pontje alvast onze kant op te trekken. Zij stonden klaar voor toeristen om het zware werk op zich te nemen en vroegen daarbij een kleingheid voor het Kika fonds. Joke besloot onmiddelijk om € 10,-- uit de senioren pot te doneren voor deze mooie geste. Zij een goede daad en een mooie bijdrage. Petje af voor deze jeugd. Voor de lunch weken we af naar de "Molenplas", een heerlijke plek om even van de meegbrachte boterham en het zonnetje te genieten, voor de liefhebber, koffie op het terras. De deelnemers vertelden verrast te zijn door de bijzondere weggetjes en waren blij dat ze mee hadden gefietst.
De volgende route is 4 augustus.
Dinsdag 19 mei 2015
Er stond een stevige wind en het was de vraag of het droog zou blijven. Zoals bijna altijd kwamen de weersvoorspellingen niet uit, maar wel in ons voordeel.Toch werd in Lisse gekozen om voor een onverwachte bui te schuilen maar daar bleef het bij. De start begon met de wind in de rug naar het oosten. In de polder werd van de voorbereide route afgeweken waardoor er verrassende wegen werden bereden. Met een omweg kwamen  we in Sassenheim en was het tijd voor koffie en een boterham. De rit werd voortgezet via binnenwegen om de duinen terug te keren in de Ruigenhoek. Daar was het voor de liefhebbers gezellig napraten op een zonnig terras.
Dinsdag 30 juni 2015. Aangezien er twee maanden zijn met 5 dinsdagen is besloten die dagen een seniorenrit van 60 km. te gaan rijden. Het zou een hete dag worden en dat werd het, maar een heerlijk briesje en de schaduw van de bossen maakte het aangenaam. Met zestien deelnemers ging het in een prettig tempo door de duinen tot Katwijk. Daar werd de kust verlatenom binnendoor naar Wassenaar te koersen. De lommerijke bomen op het teras van de Klip waren de aangewezen plek om de boterhammetjes op te etene bij een kopje koffie. Vandaaruit ging het over het duinpad door clingendael en via de duinen naar Katwijk. 
En daar werd een band van T.H.lekgeprikt door een (duin)doorn. Gelukkig het voorwiel. Onmiddelijk sprongen clubgenoten bij en was de band snel geplakt. Op naar de boulevard waar gestopt werd voor een ijsje. Via Noordwijk liep de route naar Noordwijkerhout om te eindige op het terras in de Ruigenhoek. Het was een prachtige rit, voor herhaling vastbaar.