shirtlogo2

fotoboek module link2

 

 

 

Inloggen leden

AKTIVITEITEN

 

Scroll helemaal naar beneden (Ctr+End knop) voor informatie over actuele aktiviteiten   (en afgelopen jaren)

FIETSSEIZOEN 2014 AFGESLOTEN

Dinsdag, 28 oktober, was de laatste Seniorenrit, georganiseerd door toerclub Vogelenzang, vanuit de Ruigenhoek. De verwachte zon, was vervangen door een dampige atmosfeer. Dat weerhield de zeventien fiets die-hards er niet van om toch de mooie rit te maken die door het bestuur was uitgezet. Kris-kras door de bollenstreek ging het en het was steeds weer gissen waar de lunchstop zou plaats hebben. Diverse bekende lokaties werden geopperd maar de lokatie bij station Sassenheim kwam pas op het laatste moment in gedachte. Dat is een goede keuze geweest, vooral voor de mensen met een smalle beurs. Daarna ging het langs de snelweg waar we een file auto's passeerden. Niet omdat wij zo hard reden maar omdat zij stil stonden voor de geopende Kaagbrug. Die ging precies open toen wij naderen. Vandaar ging het linea recta naar de Ruigenhoek waar het bestuur alle deelnemers tracteerden op een glaasje en borrelhapjes. Bovendien werden de 55-plusser uitgenodigd om voor een keer met de groepleden mee te fietsen op de clubzondag 2 november, indien het weer het toe laat. Een leuke geste van de vereniging. Als waardering voor het afgelopen jaar ontving de secretaressse, een minialbum van de jaarlijkse fietsweekend in Almen.Het was een gezellig jaar met een gezellige afsluiten. Op 1 april 2015 is de start voor het nieuwe seizoen.


 


 Beoordeling fiets-drie-daagse 2014 door de N.T.F.U. 
Almelo
, 11 mei 2014                                                                                                                                            
                                                                            Bezoek Kwaliteitsadviseur                                                                                                                                                                                                       Geacht Bestuur,

Uw Bollenstreek 3 daagse is op 30 april 2014 door een Kwaliteitsadviseurof Kwaliteitsrapporteur van de NTFU beoordeeld.

 

Met het aantal behaalde normen voor een sterreneis, volgens het Wielersportreglement, hebben wij uw vereniging voor deze tocht twee sterren toegekend.Wij feliciteren u met het behaalde resultaat. Wij wensen u veel succes met het organiseren van komende toertocht.                                      Met vriendelijke groet                                                                                                                                                                                                                             Nederlandse Toer Fiets Unie

 

Namens de Commissie Tochten & Kwaliteit

 

Cor Lammers

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Betreft

 

(verslag 2014) BOLLENSTREEK-DRIE-DAAGSE GESLAAGD.
Dindsdag, 29 april.1e dag van het driedaagse fietsevenement. ca. honderd deelnemers uit heel Nederland waren gekomen om de mooie ritten te maken door het bloembollengebied. Men kreeg een heerlijke versgebakken krentenbol mee, gesponsord door bakkrij van Eeden uit Noordwijkerhout.Ondanks dat er veel velden opvielen doordat de bloemen waren uitgebloeit kon men toch, zeker in de tweede helft genieten van de laatste stukjes bloeien velden. De dag begon bewolkt en de zon deed haar best om door te breken, wat soms bijna lukte, maar in de middag was een regenjas handig om bij je te hebben (en aan te trekken) De deelnemers waren positief over de route en dat was voor de organisatie prettig om te horen.
Woensdag, 30 april.
Hoewel de 2e dag, de zon moeilijk door het wolkendek kon komen lieten de fietsliefhebbers zich hierdoor niet ontmoedigen. Er kwamen zelfs nieuwe deelnemers bij, die slechts 1 of 2 dagen in de gelegenheid zijn om te fietsen. Zij kregen allen een grote appel mee, gesponsord door Fa. van der Hoeven van de Maandagsewetering in Noordwijkerhout, wat verraste gezichten opleverde..In tegenstelling van de eerste dag bestond de routebeschrijving uit voornamelijk knooppuntgegevens. Dit is door de deelnemers zeer op prijs gesteld. Het bleef droog en de organisatie kreeg weer veel positieve en lovende reacties.
Donderdag, 1 mei 2014. Goed, beter, best. Zo kan men het weer omschrijven van de bollenstreek-drie-daagse. Begonnen met 'n halve dagje regen, gevolgd door een droge bewolkte dag en als uitsmijter een zonnige dag. Zo zie je maar, de aanhouder wint. De deelnemers hebben ervan genoten.   De laatste dag had nog een verrassing in petto. Niet alleen de sapjes die toerclub Vogelenzang meegaf maar ook de mogelijkheid een kaartje te kopen,met reductie en een gratis kopje koffie, bij een bezoek aan de Klinkenberghal in Sassenheim, waar de corsowagen werden gestoken. Een biezondere ervaring en de mogelijkheid om toch de lucht van de voorjaarsbloemen op te snuiven. De route leverde geen problemen op, en de vereniging kan terug kijken op een geslaagd fietsevenement.

 

 

2013.clubkampioen 3e keer Nico.v.Kints                            2013 clubkampioen   

Nico van Kints en Nico Hulsebosch zijn clubkampioenen 2013 geworden.

 

In 2014 komt er verandering in de opzet van de Bollenstreek-3-daagse. Dat jaar kan voor het eerst op twee verschillende lokaties worden gestart. Naast het vertrouwde adres in De Ruigenhoek  kan er nu ook gestart en gefinished worden bij Camping Vogelenzang in diezelfde plaats.(s.vp. startplaats opgeven bij inschrijving.) Ook de seniorenritten, vertrekken vanaf april 1 keer in de maand (derde dinsdag) vanaf deze lokatie. Er wordt daar gestart om 13.00 uur.  In de Ruigenhoek blijft dat 10.30 uur.
 

Dinsdag, 22 oktober werd de Slotrit van dit seizoen gereden. Een prachtige rit en een prachtig temperatuurtje.  Deze Herfst is goed te omschrijven als een "Indian Summer"Geen wind, hoge temperaturen. De deelnemers genoten van het laatste rondje Bollenstreek.
Hiermee  kwam een einde aan het fietsseizoen 2013. We hopen u volgend jaar weer te mogen ontmoeten. Houd deze website in de gaten.                                                 

Dinsdag,15 oktober 2013: Seniorenrit lange rit, Vogelenzang.
Regen met pijpenstelen. Zullen er even goed nog mensen aan de start verschijnen. De ervaring heeft geleerd dat het meestal wel droog is op het moment dat we gaan fietsen. Maar nu even niet. Voor de zekerheid is een van de voorrijders toch maar Brasserie Vogelenzang gegaan voor wie het nog niet wist. Ze zat er niet voor niets. Wat een die-hards zijn er toch.

Dinsdag, 8 oktober 2013: Seniorenrit kort vanuit de Ruigenhoek.                Op deze bijzonder mooie oktoberdag, zonnetje en nauwelijks wind werd met 15 deelnemers gestart. In rustig tempo ging het over bekende paden werd een rondje Bollenstreek gedaan. Voor de lunchpauze was Voorhout gekozen waar het toegestaan is onze boterhammen op het terras te verorberen en de koffie excellent smaakt. Maar voor die bereikt werd kwam er toch nog een verrassend ommetje langs een onbekend slingerpaadje in dat dorp. Dit dankzij de inbreng van een deelneemster, die hier weet van had. Zo was er toch weer een verrassingselement aan deze laatste seniorenrit van 20134 vanuit de Ruigenhoek.

Dinsdag, 24/09: Seniorenrit kort, Vogelenzang
Zestien deelnemers vertrokken deze dag. Ondanks de dikke bewolkte lucht was het een prettig nazomers temperatuurtje met nauwelijks wind. Er stond een verrassend nieuwe route op het programma. Onbekende weggetjes, smalle paden, afgewisseld met reeds bekende stukjes. De ponnies die met ons mee renden tot het eind van hun wei bracht een vrolijke hilariteit met zich mee. Minder vrolijk was het moment toen bleek dat het doe-het-zelf pontje (hoe hebben ze die ontdekt?) niet aan de kant wilde komen. Aan de overkant bleken ze hetzelfde probleem te hebben. Nee, niet omdat we allebei tegelijk aan de ketting trokken maar omdat er een kink in de kabel zat. Niet getreurd. Gewoon omdraaien (kon net op dat smalle plekje) en plan B in werking zetten. Die werd ter plekke gemaakt. Prima opgelost. Dat er een enorme hoge brug in de knooppuntroute zat is onbegrijpelijk. We hadden de keus het pad erheen te volgen maar dat werd ons afgeraden omdat de brug met een fiets nauwelijks te nemen was. Weer een plan B in werking gezet en toen we de hoogte van de brug later zagen wisten we dat dit een goed advies was geweest. Het lunch moment kwam bij de golfclub van Haarlemmermeer waar we de tafels en stoelen op het terras bij elkaar zetten. De terugweg ging over bekend terrein in de Haarlemmermeer maar regelmatig vroegen we ons af waar we nu eigenlijk zaten. Bij de Twee Zuilen in Hillegom werd er afgevraagd hoe het eruit zou zie. Helaas het was gesloten maar de poort was open. Even kijken. Daar waren meer liefhebbers voor. Voor wie er al eens was geweest, bleef geduldig wachten. Daarna werd de rit afgemaakt tot de Brasserie. 

seniorenrit:vanuit de Ruigenhoek, 10 september, vervallen

27 augustus 2013, Korte Seniorenrit vanuit Vogelenzang
Begint de seniorenritten in de omgeving van Vogelenzang bekend te worden? Gezien het aantal nieuwe deelnemers zou je het wel denken. Het mooie weer was dan ook erg uitnodigend en met een record aantal deelnemers vertrokken we om via de Ruigenhoek, Hillegom, Heemstede en Aerdenhout de pauzeplaats te bereiken in hartje Zandvoort. Dat was genieten op de bankjes op het plein of op een terras op deze heerlijke zomerse dag.
De terugweg liep via de duinen naar Noordwijk/Noordwijkerhout om via een omweggetje weer in Vogelenzang te eindigen. Het een heerlijk fietsmidaggeweest.

13 augustus 2013,Korte Seniorenrit vanuit de Ruigenhoek.

Met 18 fietsliefhebbers begon de rit richting zuid, door de duinen en de Duindamsche Slag, om Noordwijkerhout in te rijden.
Door het dorp heen gingen het naar de de Leidsevaart richting Hillegom. Op de oude Weerlaan werd gestopt. Daar kregen we van de gastheer het begin van de rondleiding door zijn uit de kluiten gewassen hobby. Letterlijk en figuurlijk. Hij toonde ons zijn rijkdom aan planten en bloemen. Facinerend. Intussen was de koffie klaar die ons goed deed. Daarna kwam het tweede gedeelte van de rondleiding. Hierbij bleek hoe verrassend groot zijn perceel is en wat een leuke vondsten hij in zijn tuin heeft verwerkt. Na een uurtje werd het helaas tijd om weer op te stappen. Via Beinsdorp kwamen we in het bekende natuurgebied terecht maar Joke had nog een troef achter de hand. Ze had een verrassen nieuw paadje van enkele kilometers gevonden waarbij je jezelf af kon vragen waar het zou eindigen. Gewoon... op het ons bekende pad. Prachtige tour.
Zo dichtbij en nooit eerder gereden.
Hierna ging het weer richting de Ruigenhoek waar afscheid werd genomen en Joke bedankt voor de prachtig tocht.

9 juli 2013 was een schitterende dag om te gaan fietsen. Dat vonden 28 deelnemers aan de seniorenrit die dag ook.
Er stond die dag een pontjesroute op de agenda waarvan de eerst oversteek over de Ringvaart ging. Daar werd, op verzoek van Jachtbouwer van Lent, een brug vervangen om grotere boten door te kunnen laten. Het pontje was niet op zo'n grote groep berekend zodat we in etappes werden over gezet.  Langs leuke smalle paadjes, langs fleurige tuintjes en weidse polders genoten we van de mooie rit. Toen we een erf op leken te rijden  bleek die van een camping te zijn maar ook de aanlegsteiger van het pontje dat ons naar Kaageiland zou brengen. Die was zojuist vertrokken zodat we een half uurtje de tijd hadden om plaats te nemen aan de picknick tafel, andere bankjes of op het terras. Daar kwamen de lunchpakketten te voorschijn. Ook hier ging het daarna weer in etappes naar de overkant. Wie eerder waren overgezet, ontdekten de ijssalon en de banken aan het water. Zij vonden het helemaal niet erg om op deze idylische plaats te moeten wachten op de anderen. Ja, het was zelfs jammer dat we deze plek weer moesten verlaten. Over het pittoreske eiland De Kaag reden we aan de andere kant de pont op naar Buitenkaag. Nu wel met z'n allen in een keer. Van hieraf was het allemaal bekend terrein en via Lisse werd de Ruigenhoek weer bereikt. Voor wie er niet genoeg van kon krijgen was het ook op dit terreas weer genieten.


25 juni 2013.
De seniorenritten mogen zich dit jaar verheugen in mooi fietsweer. Ook deze dinsdag liet de zon ons niet in de steek. Er was weer gezorgd voor een zeer afwisselende tocht van ca. 35 km. met een vleugje cultuur. Na de start werd koers gezet naar Heemstede en via de oude kern ging het richting Cruiqius. Dit keer werd het pontje links gelaten maar wel gezwaaid naar de bemanning. De rit voerde over een minder bekend gedeelte van het terrein van voorheen de Floriade. Het is een verbazend mooi stukje natuur in de polder. De Molenplas werd als pauze plaats gekozen. Heerlijk in het zonnetje werd wat gedronken en/of gegeten. Een ander mooi stukje natuur is de Haarlemmerhout. Hier werd even stilgestaand bij het beeld van Hildebrand,  pseudoniem  van Nicolaas Beetz ,waaronder hij het boek Camera Obscura schreef. Van de figuren in dat boek is ooit een monument gemaakt. Rond een achthoekige basin met fontein stonden de figuren uit het verhaal over de familie Stastok. Helaas, vandalen hebben tot drie keer toe de beelen cq replica's vernield. Het enige dat rest is de 8kantige muur van de basin waarover Hildebrand treurig uitkijkt.
Het laatste gedeelte ging over Aerdenhout/Bentveld waarna we uitkwamen bij het kunstwerk, in het laantje  tegenoveren de bekende Huis Elswout, Het is een houtsnijwerk uit de boom die als wegwijzer geld naar de uitspanning De stinkende emmer. Viswijvenhadden de herberg die naam gegeven. Zij kwamen lopend uit Zandvoort met de vis om die naar de markt te brengen. Bij de herberg gingen de schoenen en kousen uit om te wassen, voordat zij naar de markt gingen. De "totempaal"laat duidelijk de vismanden en vis zien. Via de Vogelenzangseweg met nog een ommetje door het bos waar een roedel herten stoicijns door gingen met herkauwen kwamen we terug bij Brasserie Vogelenzang. Wat was het weer een biezondere en fijne rit geweest.
.

 

18 juni 2013 was een echte hoogzomerse dag. Te heet om te fietsen? Voor tien deelnemers aan de seniorenrit  die vertrok vanaf Brasserie Vogelenzang niet. Zij stapten enthousiast om 10.30 uur op de pedalen om een rit van 50 km. te gaan maken. Er werd gekoerst in noordelijke richting maar al snel dook de groep het bos in om er bij de Leidsevaart weer uit te komen. Daar was het even  een kleine krachtinspanning om de fietsen over het bruggetje te duwen. Bij de volgende oversteek reden de deelnemers Groenendaal in richting Buitenrustbrug in Haarlem. Daarna volgde een stukje langs het Spaarne om van daaruit door te rijden naar  de Cruiqius waar het pontje ons naar de overkant bracht . Vanaf de overkant ging het verder naar de Zoete Inval ging om van het eerste kopje koffie op het terras te genieten. Daarna was het prachtige gebied van Spaarnwoude aan de beurt. Het was genieten van al die leuke, kleine, groene paadjes. Bij de pont van Buitenhuizen gaf de groep aan wel een hapje te lusten. Terwijl zij plaats namen op het terras, gaf een vijftal deelnemers er de voorkeur aan om in het gras langs het kanaal te gaan zitten. Dat was genieten. Op de terugweg leidde onze voorrijder ons door het oude deel van Haarlem, dat toen Schoten heette en nu bekend staat als Haarlem-Noord. Via onbekende leuke straatjes in Haarlem zelf reden we dwars door de stad, via Aerdenhout weer terug naar de start. Wat een prachtige rit was dat. Na afloop, op het terras, was iedereen het daar mee eens.

 

De 35 km.seniorenrit van 11 juni was met twintig deelnemers, een groot succes. Hoewel bewolkt, was het prima fietsweer. Via Lisse ging het de Haarlemmermeer in en via de vele, sinds enkele jaren, aangelegde paden door het groen werd er gestopt  voor een pauze. Na de lunch werd een verrassing ingelast. Een bezoek aan Slot Heemstede. Echt de moeite waard. Even een stapje terug in de tijd.  Via Heemstede, Bennebroek en Vogelenzang kwam de groep weer terug bij de start in De Ruigenhoek. Liefhebbers bleef nog wat napraten, anderen gingen door naar huis.


Zaterdag, 25 mei 2013
, organiseerde de Rabobank een wielerfestijn voor verenigingen. Voor elke deelnemer sponsort de Rabobank de opgegeven vereniging. Er  hebben 24 fietsliefhebbers/leden de naam van onze vereniging opgegeven wat een leuk bedrag voor de kas heeft opgeleverd. Iedereen hartelijk bedankt.

De seniorenrit van dinsdag, 21 mei, is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Wegens te grote regenval is de rit afgeblazen.

 

Tijdens de seniorenrit op dinsdag, 14 mei 2013 vanuit de Ruigenhoek, stond er een stevige wind en was de lucht bewolkt. Dat hield 14 fietsliefhebbers niet tegen om aan de start te verschijnen. De groep vertrok met de wind in de rug, richtng de Haarlemmermeer om via Hoofddorp te belanden in Nieuw Vennep waar er tijd was om de meegnomen boterham te eten en koffie, thee o.i.d. te bestellen.De zon deed intussen z'n uiterste best om wat warmte naar de aarde te sturen.
Bij het oversteken van de A4 bleek de wielerploeg van Olypiadetour in aantocht. Zij waren diezelfde ochtend vertrokken uit Noordwijkerhout.
Er werd even gewacht om ze te voorbij te zien schieten. Daar werd de tocht vervolgd in een heel wat ruster tempo dan de renners.
Bij terugkeer in de Ruigenhoek waren de deelnemers blij dat ze waren gekomen. Het was gelukt hen te verrassen met onbekende paden en de wind op de terugweg? Wel, die was intussen behoorlijk afgenomen of gedraaid, of er was beschut gereden. In elk geval was dat reuze meegevallen.