shirtlogo2

fotoboek module link2

 

 

 

Inloggen leden

Voor 2016

Enkele verslagen Senioren ritten 2015

DINSDAG, 20 OKTOBER 2015 is de laatste seniorentocht gereden van dit seizoen. Nico en Thea waren de voorrijders. Regenachtige voorspellingen ten spijt was het in de Ruigenhoek droog. Met een klein groepje die-hards werd koers gezet het duin in. Via duin en landerijen werd het gebied zig/zaggend doorkruist. Bij Noordwijk werden nog niet eerder gereden wegen gekozen. De lunchlokatie werd precies om 12.00 uur bereikt waarna de prettige ambiance en heerlijke koffie hartverwarmend waren. Ook in de tweede helft waren verrassende tussendoortjes gevonden. De kleine miezerbuitjes die af en toe naar beneden vielen waren niet heftig genoeg om de regenpakken aan te trekken. Het weer werd steeds vrolijker en bij aankomst in de Ruigenhoek werd er een afscheidsdrankje gedronken op een zonnig terras en geproost op de mooie rit. Wie ook mee wil rijden met deze gezelligheid groepje fietser is volgend seizoen welkom. Houd de website in de gaten.
DINSDAG 6 OKTOBER 2015. Dit keer weer de korte Seniorenrit. Ook nu weer 12 deelnemers, die zich er niets van hadden aangetrokken dat er een regenachtige dag was voorspeld. En gelijk hadden ze. Nauwelijks wind, droog weer en af en toe een zonnesstraaltje. Het was een verrassende en bijzondere rit via de Zilk,Vogelenzang,Aerdenhout, Overveen, Haarlem, Heemstede en via Bennebroek weer terug. Onbekende paden, verrassende wendingen en een moderne lunchlokatie op de Pijlslaan. Het tempo zat er zo goed in dat we daar al om 11.40 uur arriveerde maar dat was geen punt. Op het terras met fijne stoelen smaakte de koffie heerlijk. Daarna weer achteraf straatjes om zo drukke verkeersaders te ontwijken en al weer snel door bosgebied. Het was een mooie en afwisselende tocht.
DINSDAG, 29 SEPTEMBER 2015 Onder een stalend zonnetje en windkracht 4 vertrokken 12 fietsliefhebber o.l.v.. toerclub Vogelenzang, vanaf hun vertrouwde lokatie in de Ruigenhoek, voor een ritje van ca. 50/55 km. Hier en daar liet de natuur merken dat de herfst in aantocht is, door de bladeren te kleuren in rood en goud. Als liep voorspoedig tot de kruising Spieringweg en de Kruisweg. Het haastig oversteken bij de stoplichten ging té haastig. Agnes kwam hier lelijk ten val. De verwonding was erg genoeg om 112 te bellen. De voorzitter, die thuis was, werd gevraagd de fiets te komen halen. Agnes was intussen naar het ziekenhuis vervoerd. Terwijl de groep door fietsen, bleven twee leden achter om Agnes bij te staan en om op de voorzitter te wachten. Daarna ging het spoorslag de groep achterna. Die hadden een zonnig lunchplekje langs het kolkje in Spaarndam gevonden, waar de groep zich verenigde.Hierna ging het met de wind in de rug terug naar de Ruigenhoek met een voldaan gevoel o,ver de mooie rit en het prachtige weer.
Inmiddels heeft Agnes laten weten dat het goed met haar gaat.
DINSDAG, 1 SEPTEMBER 2015.
De R is in de maand maar van brrrrrrrrrrrrrr. nog geen sprake. Ook geen zonnig weer maar wel heerlijk weer om te fietsen. Zestien liefhebbers vertrokken uit de Ruigenhoek richting Noordwijk. Niet over de OOsterduinen maar de Herenweg. Dan valt op hoe prachtig groen die weg is. Daarna werd de lengte langs de Provinciale weg tot Katwijk gereden om via een verrassende route uit te komen bij de koffiestop op de boulevard. Een gedeelte koos voor het buitengebeuren, anderen gaven de voorkeur om binnen te zitten. Hierna was het genieten van de duinen en buitenwegen om weer te eindigen in de Ruigenhoek. De liefhebbers zochten hier het terras op om na te genieten, en niet alleen van de rit....
De rit van 15 september is vervallen. De volgende is 6 oktober,indien het weer het toe laat.
DINSDAG, 17 AUGUSTUS
. Ondanks dreigende luchten, verschijnen er 17 deelnemers in de Ruigenhoek om op de pedalen te stappen. Nauwelijks onderweg begint de motregen maar met de wind in de rug is dat nauwelijks hinderlijk. Alleen de brildragers zonder ruitenwissers hebben last van de vochtige wind. De rit gaat door het prachtige natuurgebied vande Haarlemmemeer. De beoogde tussenstop is overspoelt met de jeugd in hun intruductieweek. Ook de tweede is door hen in beslag genomen en de derde is gesloten. Geen paniek, we wijken van de route af en gaan naar het winkelcentrum van Nieuw Vennep. Bij "Massada" zijn we welkom om ons boterhammetje op te eten. De sterke hete koffie doet ons goed en we zoeken de route weer op. Het is op tijd droog geworden want de wind is nu tegen maar niemand die daar op let. We zoeken het natuurgebied weer op tussen Hillegom en Lisse en rijden linea recta terug naar de startlokatie aan de Herenweg in Noordwijkerhout. Daar blijftde meeste deelnemers nagenieten van de mooie rit onder genot van een drankje.

Dinsdag, 21 juli 2015  handbediening SpaarneHeerlijk fietsweer en prachtige route ooit door een zeer gewaardeerd clublid uitgezocht. Van papier af, zonder het eerst voorgereden te hebben ging het, op een enkele keer na, probleemloos. Wel een probleem lag bij het kippebruggetje over de Leidsevaart maar vele handen maken licht werk. Zo ook hier. In de route is ook het handbedienigspontje opgenomen bij het Spaarne. Daar stond de jeugd driftig aan het wiel te draaien om de het pontje alvast onze kant op te trekken. Zij stonden klaar voor toeristen om het zware werk op zich te nemen en vroegen daarbij een kleingheid voor het Kika fonds. Joke besloot onmiddelijk om € 10,-- uit de senioren pot te doneren voor deze mooie geste. Zij een goede daad en een mooie bijdrage. Petje af voor deze jeugd. Voor de lunch weken we af naar de "Molenplas", een heerlijke plek om even van de meegbrachte boterham en het zonnetje te genieten, voor de liefhebber, koffie op het terras. De deelnemers vertelden verrast te zijn door de bijzondere weggetjes en waren blij dat ze mee hadden gefietst.
De volgende route is 4 augustus.
Dinsdag 19 mei 2015
Er stond een stevige wind en het was de vraag of het droog zou blijven. Zoals bijna altijd kwamen de weersvoorspellingen niet uit, maar wel in ons voordeel.Toch werd in Lisse gekozen om voor een onverwachte bui te schuilen maar daar bleef het bij. De start begon met de wind in de rug naar het oosten. In de polder werd van de voorbereide route afgeweken waardoor er verrassende wegen werden bereden. Met een omweg kwamen  we in Sassenheim en was het tijd voor koffie en een boterham. De rit werd voortgezet via binnenwegen om de duinen terug te keren in de Ruigenhoek. Daar was het voor de liefhebbers gezellig napraten op een zonnig terras.
Dinsdag 30 juni 2015. Aangezien er twee maanden zijn met 5 dinsdagen is besloten die dagen een seniorenrit van 60 km. te gaan rijden. Het zou een hete dag worden en dat werd het, maar een heerlijk briesje en de schaduw van de bossen maakte het aangenaam. Met zestien deelnemers ging het in een prettig tempo door de duinen tot Katwijk. Daar werd de kust verlatenom binnendoor naar Wassenaar te koersen. De lommerijke bomen op het teras van de Klip waren de aangewezen plek om de boterhammetjes op te etene bij een kopje koffie. Vandaaruit ging het over het duinpad door clingendael en via de duinen naar Katwijk. 
En daar werd een band van T.H.lekgeprikt door een (duin)doorn. Gelukkig het voorwiel. Onmiddelijk sprongen clubgenoten bij en was de band snel geplakt. Op naar de boulevard waar gestopt werd voor een ijsje. Via Noordwijk liep de route naar Noordwijkerhout om te eindige op het terras in de Ruigenhoek. Het was een prachtige rit, voor herhaling vastbaar.

 

2015

FIETSSEIZOEN 2015 IN DE STARTBLOKKEN.

2016: fiets-3-daagse: 19-20-21 april


2016 Bloemencorso Bollenstreek: 23 april

Senioren fietsen samen

Elke 1e en 3e dinsdag van de maand nodigt toervereniging Vogelenzang, u uit om met hen mee te fietsen vanuit Café-Restaurant Ruigenhoek.
Wie een flyer heeft ontvangen met de data zal zien dat dit voor augustus niet klopt. Hier is inderdaad een vergissing begaan. U wordt verzocht de data voor die maand te wijzigen in 4 en 18 augustus. Bovendien komt 15 september te vervallen.

 

Fiets-3-daagse 2015

startlokatie 3dgse 

2015.01 Starttafel

De Fiets3daagse is in 2015 21-22-23 aprili. 
 
Fietsen lang bloeiende bollenvelden, zee en duin.

De routes werden deels uitgepijld en gingen deels via knooppunten
De keukenhof en de velden stonden in hun mooiste kleuren  te pronken.
Het was genieten, elke dag weer. Honderden deelnemers vertrokken met iets lekkers voor ondereweg,
Het weer liet ons niet in de steek en iedereen was vol lof over de organisatie.
Wie na de fiets3daagse wat langer in de streek bleef kon zaterdags erna genieten van de Bloemencorso die door de streek trok.
Ook in 2016 zal de fietsdriedaagse gehouden worden in de week, voorafgaand aan de Bloemencorso.

 Bakkerij van Eeden en Bloemen,- planten en fruithandel van der Hoeven waren weer onze sponsoren met krentenbol en/of fruit.

 

 

 

 

 

 

AKTIVITEITEN

 

Scroll helemaal naar beneden (Ctr+End knop) voor informatie over actuele aktiviteiten   (en afgelopen jaren)

FIETSSEIZOEN 2014 AFGESLOTEN

Dinsdag, 28 oktober, was de laatste Seniorenrit, georganiseerd door toerclub Vogelenzang, vanuit de Ruigenhoek. De verwachte zon, was vervangen door een dampige atmosfeer. Dat weerhield de zeventien fiets die-hards er niet van om toch de mooie rit te maken die door het bestuur was uitgezet. Kris-kras door de bollenstreek ging het en het was steeds weer gissen waar de lunchstop zou plaats hebben. Diverse bekende lokaties werden geopperd maar de lokatie bij station Sassenheim kwam pas op het laatste moment in gedachte. Dat is een goede keuze geweest, vooral voor de mensen met een smalle beurs. Daarna ging het langs de snelweg waar we een file auto's passeerden. Niet omdat wij zo hard reden maar omdat zij stil stonden voor de geopende Kaagbrug. Die ging precies open toen wij naderen. Vandaar ging het linea recta naar de Ruigenhoek waar het bestuur alle deelnemers tracteerden op een glaasje en borrelhapjes. Bovendien werden de 55-plusser uitgenodigd om voor een keer met de groepleden mee te fietsen op de clubzondag 2 november, indien het weer het toe laat. Een leuke geste van de vereniging. Als waardering voor het afgelopen jaar ontving de secretaressse, een minialbum van de jaarlijkse fietsweekend in Almen.Het was een gezellig jaar met een gezellige afsluiten. Op 1 april 2015 is de start voor het nieuwe seizoen.


 


 Beoordeling fiets-drie-daagse 2014 door de N.T.F.U. 
Almelo
, 11 mei 2014                                                                                                                                                                                                                        Bezoek Kwaliteitsadviseur                                                                                                                                                                                                       Geacht Bestuur,

Uw Bollenstreek 3 daagse is op 30 april 2014 door een Kwaliteitsadviseurof Kwaliteitsrapporteur van de NTFU beoordeeld.

 

Met het aantal behaalde normen voor een sterreneis, volgens het Wielersportreglement, hebben wij uw vereniging voor deze tocht twee sterren toegekend.Wij feliciteren u met het behaalde resultaat. Wij wensen u veel succes met het organiseren van komende toertocht.                                      Met vriendelijke groet                                                                                                                                                                                                                             Nederlandse Toer Fiets Unie

 

Namens de Commissie Tochten & Kwaliteit

 

Cor Lammers

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Betreft

 

(verslag 2014) BOLLENSTREEK-DRIE-DAAGSE GESLAAGD.
Dindsdag, 29 april.1e dag van het driedaagse fietsevenement. ca. honderd deelnemers uit heel Nederland waren gekomen om de mooie ritten te maken door het bloembollengebied. Men kreeg een heerlijke versgebakken krentenbol mee, gesponsord door bakkrij van Eeden uit Noordwijkerhout.Ondanks dat er veel velden opvielen doordat de bloemen waren uitgebloeit kon men toch, zeker in de tweede helft genieten van de laatste stukjes bloeien velden. De dag begon bewolkt en de zon deed haar best om door te breken, wat soms bijna lukte, maar in de middag was een regenjas handig om bij je te hebben (en aan te trekken) De deelnemers waren positief over de route en dat was voor de organisatie prettig om te horen.
Woensdag, 30 april.
Hoewel de 2e dag, de zon moeilijk door het wolkendek kon komen lieten de fietsliefhebbers zich hierdoor niet ontmoedigen. Er kwamen zelfs nieuwe deelnemers bij, die slechts 1 of 2 dagen in de gelegenheid zijn om te fietsen. Zij kregen allen een grote appel mee, gesponsord door Fa. van der Hoeven van de Maandagsewetering in Noordwijkerhout, wat verraste gezichten opleverde..In tegenstelling van de eerste dag bestond de routebeschrijving uit voornamelijk knooppuntgegevens. Dit is door de deelnemers zeer op prijs gesteld. Het bleef droog en de organisatie kreeg weer veel positieve en lovende reacties.
Donderdag, 1 mei 2014. Goed, beter, best. Zo kan men het weer omschrijven van de bollenstreek-drie-daagse. Begonnen met 'n halve dagje regen, gevolgd door een droge bewolkte dag en als uitsmijter een zonnige dag. Zo zie je maar, de aanhouder wint. De deelnemers hebben ervan genoten.   De laatste dag had nog een verrassing in petto. Niet alleen de sapjes die toerclub Vogelenzang meegaf maar ook de mogelijkheid een kaartje te kopen,met reductie en een gratis kopje koffie, bij een bezoek aan de Klinkenberghal in Sassenheim, waar de corsowagen werden gestoken. Een biezondere ervaring en de mogelijkheid om toch de lucht van de voorjaarsbloemen op te snuiven. De route leverde geen problemen op, en de vereniging kan terug kijken op een geslaagd fietsevenement.

 

 

2013.clubkampioen 3e keer Nico.v.Kints                            2013 clubkampioen   

Nico van Kints en Nico Hulsebosch zijn clubkampioenen 2013 geworden.

 

In 2014 komt er verandering in de opzet van de Bollenstreek-3-daagse. Dat jaar kan voor het eerst op twee verschillende lokaties worden gestart. Naast het vertrouwde adres in De Ruigenhoek  kan er nu ook gestart en gefinished worden bij Camping Vogelenzang in diezelfde plaats.(s.vp. startplaats opgeven bij inschrijving.) Ook de seniorenritten, vertrekken vanaf april 1 keer in de maand (derde dinsdag) vanaf deze lokatie. Er wordt daar gestart om 13.00 uur.  In de Ruigenhoek blijft dat 10.30 uur.
 

Dinsdag, 22 oktober werd de Slotrit van dit seizoen gereden. Een prachtige rit en een prachtig temperatuurtje.  Deze Herfst is goed te omschrijven als een "Indian Summer"Geen wind, hoge temperaturen. De deelnemers genoten van het laatste rondje Bollenstreek.
Hiermee  kwam een einde aan het fietsseizoen 2013. We hopen u volgend jaar weer te mogen ontmoeten. Houd deze website in de gaten.                                                 

Dinsdag,15 oktober 2013: Seniorenrit lange rit, Vogelenzang.
Regen met pijpenstelen. Zullen er even goed nog mensen aan de start verschijnen. De ervaring heeft geleerd dat het meestal wel droog is op het moment dat we gaan fietsen. Maar nu even niet. Voor de zekerheid is een van de voorrijders toch maar Brasserie Vogelenzang gegaan voor wie het nog niet wist. Ze zat er niet voor niets. Wat een die-hards zijn er toch.

Dinsdag, 8 oktober 2013: Seniorenrit kort vanuit de Ruigenhoek.                Op deze bijzonder mooie oktoberdag, zonnetje en nauwelijks wind werd met 15 deelnemers gestart. In rustig tempo ging het over bekende paden werd een rondje Bollenstreek gedaan. Voor de lunchpauze was Voorhout gekozen waar het toegestaan is onze boterhammen op het terras te verorberen en de koffie excellent smaakt. Maar voor die bereikt werd kwam er toch nog een verrassend ommetje langs een onbekend slingerpaadje in dat dorp. Dit dankzij de inbreng van een deelneemster, die hier weet van had. Zo was er toch weer een verrassingselement aan deze laatste seniorenrit van 20134 vanuit de Ruigenhoek.

Dinsdag, 24/09: Seniorenrit kort, Vogelenzang
Zestien deelnemers vertrokken deze dag. Ondanks de dikke bewolkte lucht was het een prettig nazomers temperatuurtje met nauwelijks wind. Er stond een verrassend nieuwe route op het programma. Onbekende weggetjes, smalle paden, afgewisseld met reeds bekende stukjes. De ponnies die met ons mee renden tot het eind van hun wei bracht een vrolijke hilariteit met zich mee. Minder vrolijk was het moment toen bleek dat het doe-het-zelf pontje (hoe hebben ze die ontdekt?) niet aan de kant wilde komen. Aan de overkant bleken ze hetzelfde probleem te hebben. Nee, niet omdat we allebei tegelijk aan de ketting trokken maar omdat er een kink in de kabel zat. Niet getreurd. Gewoon omdraaien (kon net op dat smalle plekje) en plan B in werking zetten. Die werd ter plekke gemaakt. Prima opgelost. Dat er een enorme hoge brug in de knooppuntroute zat is onbegrijpelijk. We hadden de keus het pad erheen te volgen maar dat werd ons afgeraden omdat de brug met een fiets nauwelijks te nemen was. Weer een plan B in werking gezet en toen we de hoogte van de brug later zagen wisten we dat dit een goed advies was geweest. Het lunch moment kwam bij de golfclub van Haarlemmermeer waar we de tafels en stoelen op het terras bij elkaar zetten. De terugweg ging over bekend terrein in de Haarlemmermeer maar regelmatig vroegen we ons af waar we nu eigenlijk zaten. Bij de Twee Zuilen in Hillegom werd er afgevraagd hoe het eruit zou zie. Helaas het was gesloten maar de poort was open. Even kijken. Daar waren meer liefhebbers voor. Voor wie er al eens was geweest, bleef geduldig wachten. Daarna werd de rit afgemaakt tot de Brasserie. 

seniorenrit:vanuit de Ruigenhoek, 10 september, vervallen

27 augustus 2013, Korte Seniorenrit vanuit Vogelenzang
Begint de seniorenritten in de omgeving van Vogelenzang bekend te worden? Gezien het aantal nieuwe deelnemers zou je het wel denken. Het mooie weer was dan ook erg uitnodigend en met een record aantal deelnemers vertrokken we om via de Ruigenhoek, Hillegom, Heemstede en Aerdenhout de pauzeplaats te bereiken in hartje Zandvoort. Dat was genieten op de bankjes op het plein of op een terras op deze heerlijke zomerse dag.
De terugweg liep via de duinen naar Noordwijk/Noordwijkerhout om via een omweggetje weer in Vogelenzang te eindigen. Het een heerlijk fietsmidaggeweest.

13 augustus 2013,Korte Seniorenrit vanuit de Ruigenhoek.

Met 18 fietsliefhebbers begon de rit richting zuid, door de duinen en de Duindamsche Slag, om Noordwijkerhout in te rijden.
Door het dorp heen gingen het naar de de Leidsevaart richting Hillegom. Op de oude Weerlaan werd gestopt. Daar kregen we van de gastheer het begin van de rondleiding door zijn uit de kluiten gewassen hobby. Letterlijk en figuurlijk. Hij toonde ons zijn rijkdom aan planten en bloemen. Facinerend. Intussen was de koffie klaar die ons goed deed. Daarna kwam het tweede gedeelte van de rondleiding. Hierbij bleek hoe verrassend groot zijn perceel is en wat een leuke vondsten hij in zijn tuin heeft verwerkt. Na een uurtje werd het helaas tijd om weer op te stappen. Via Beinsdorp kwamen we in het bekende natuurgebied terecht maar Joke had nog een troef achter de hand. Ze had een verrassen nieuw paadje van enkele kilometers gevonden waarbij je jezelf af kon vragen waar het zou eindigen. Gewoon... op het ons bekende pad. Prachtige tour.
Zo dichtbij en nooit eerder gereden.
Hierna ging het weer richting de Ruigenhoek waar afscheid werd genomen en Joke bedankt voor de prachtig tocht.

9 juli 2013 was een schitterende dag om te gaan fietsen. Dat vonden 28 deelnemers aan de seniorenrit die dag ook.
Er stond die dag een pontjesroute op de agenda waarvan de eerst oversteek over de Ringvaart ging. Daar werd, op verzoek van Jachtbouwer van Lent, een brug vervangen om grotere boten door te kunnen laten. Het pontje was niet op zo'n grote groep berekend zodat we in etappes werden over gezet.  Langs leuke smalle paadjes, langs fleurige tuintjes en weidse polders genoten we van de mooie rit. Toen we een erf op leken te rijden  bleek die van een camping te zijn maar ook de aanlegsteiger van het pontje dat ons naar Kaageiland zou brengen. Die was zojuist vertrokken zodat we een half uurtje de tijd hadden om plaats te nemen aan de picknick tafel, andere bankjes of op het terras. Daar kwamen de lunchpakketten te voorschijn. Ook hier ging het daarna weer in etappes naar de overkant. Wie eerder waren overgezet, ontdekten de ijssalon en de banken aan het water. Zij vonden het helemaal niet erg om op deze idylische plaats te moeten wachten op de anderen. Ja, het was zelfs jammer dat we deze plek weer moesten verlaten. Over het pittoreske eiland De Kaag reden we aan de andere kant de pont op naar Buitenkaag. Nu wel met z'n allen in een keer. Van hieraf was het allemaal bekend terrein en via Lisse werd de Ruigenhoek weer bereikt. Voor wie er niet genoeg van kon krijgen was het ook op dit terreas weer genieten.


25 juni 2013.
De seniorenritten mogen zich dit jaar verheugen in mooi fietsweer. Ook deze dinsdag liet de zon ons niet in de steek. Er was weer gezorgd voor een zeer afwisselende tocht van ca. 35 km. met een vleugje cultuur. Na de start werd koers gezet naar Heemstede en via de oude kern ging het richting Cruiqius. Dit keer werd het pontje links gelaten maar wel gezwaaid naar de bemanning. De rit voerde over een minder bekend gedeelte van het terrein van voorheen de Floriade. Het is een verbazend mooi stukje natuur in de polder. De Molenplas werd als pauze plaats gekozen. Heerlijk in het zonnetje werd wat gedronken en/of gegeten. Een ander mooi stukje natuur is de Haarlemmerhout. Hier werd even stilgestaand bij het beeld van Hildebrand,  pseudoniem  van Nicolaas Beetz ,waaronder hij het boek Camera Obscura schreef. Van de figuren in dat boek is ooit een monument gemaakt. Rond een achthoekige basin met fontein stonden de figuren uit het verhaal over de familie Stastok. Helaas, vandalen hebben tot drie keer toe de beelen cq replica's vernield. Het enige dat rest is de 8kantige muur van de basin waarover Hildebrand treurig uitkijkt.
Het laatste gedeelte ging over Aerdenhout/Bentveld waarna we uitkwamen bij het kunstwerk, in het laantje  tegenoveren de bekende Huis Elswout, Het is een houtsnijwerk uit de boom die als wegwijzer geld naar de uitspanning De stinkende emmer. Viswijvenhadden de herberg die naam gegeven. Zij kwamen lopend uit Zandvoort met de vis om die naar de markt te brengen. Bij de herberg gingen de schoenen en kousen uit om te wassen, voordat zij naar de markt gingen. De "totempaal"laat duidelijk de vismanden en vis zien. Via de Vogelenzangseweg met nog een ommetje door het bos waar een roedel herten stoicijns door gingen met herkauwen kwamen we terug bij Brasserie Vogelenzang. Wat was het weer een biezondere en fijne rit geweest.
.

 

18 juni 2013 was een echte hoogzomerse dag. Te heet om te fietsen? Voor tien deelnemers aan de seniorenrit  die vertrok vanaf Brasserie Vogelenzang niet. Zij stapten enthousiast om 10.30 uur op de pedalen om een rit van 50 km. te gaan maken. Er werd gekoerst in noordelijke richting maar al snel dook de groep het bos in om er bij de Leidsevaart weer uit te komen. Daar was het even  een kleine krachtinspanning om de fietsen over het bruggetje te duwen. Bij de volgende oversteek reden de deelnemers Groenendaal in richting Buitenrustbrug in Haarlem. Daarna volgde een stukje langs het Spaarne om van daaruit door te rijden naar  de Cruiqius waar het pontje ons naar de overkant bracht . Vanaf de overkant ging het verder naar de Zoete Inval ging om van het eerste kopje koffie op het terras te genieten. Daarna was het prachtige gebied van Spaarnwoude aan de beurt. Het was genieten van al die leuke, kleine, groene paadjes. Bij de pont van Buitenhuizen gaf de groep aan wel een hapje te lusten. Terwijl zij plaats namen op het terras, gaf een vijftal deelnemers er de voorkeur aan om in het gras langs het kanaal te gaan zitten. Dat was genieten. Op de terugweg leidde onze voorrijder ons door het oude deel van Haarlem, dat toen Schoten heette en nu bekend staat als Haarlem-Noord. Via onbekende leuke straatjes in Haarlem zelf reden we dwars door de stad, via Aerdenhout weer terug naar de start. Wat een prachtige rit was dat. Na afloop, op het terras, was iedereen het daar mee eens.

 

De 35 km.seniorenrit van 11 juni was met twintig deelnemers, een groot succes. Hoewel bewolkt, was het prima fietsweer. Via Lisse ging het de Haarlemmermeer in en via de vele, sinds enkele jaren, aangelegde paden door het groen werd er gestopt  voor een pauze. Na de lunch werd een verrassing ingelast. Een bezoek aan Slot Heemstede. Echt de moeite waard. Even een stapje terug in de tijd.  Via Heemstede, Bennebroek en Vogelenzang kwam de groep weer terug bij de start in De Ruigenhoek. Liefhebbers bleef nog wat napraten, anderen gingen door naar huis.


Zaterdag, 25 mei 2013
, organiseerde de Rabobank een wielerfestijn voor verenigingen. Voor elke deelnemer sponsort de Rabobank de opgegeven vereniging. Er  hebben 24 fietsliefhebbers/leden de naam van onze vereniging opgegeven wat een leuk bedrag voor de kas heeft opgeleverd. Iedereen hartelijk bedankt.

De seniorenrit van dinsdag, 21 mei, is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Wegens te grote regenval is de rit afgeblazen.

 

Tijdens de seniorenrit op dinsdag, 14 mei 2013 vanuit de Ruigenhoek, stond er een stevige wind en was de lucht bewolkt. Dat hield 14 fietsliefhebbers niet tegen om aan de start te verschijnen. De groep vertrok met de wind in de rug, richtng de Haarlemmermeer om via Hoofddorp te belanden in Nieuw Vennep waar er tijd was om de meegnomen boterham te eten en koffie, thee o.i.d. te bestellen.De zon deed intussen z'n uiterste best om wat warmte naar de aarde te sturen.
Bij het oversteken van de A4 bleek de wielerploeg van Olypiadetour in aantocht. Zij waren diezelfde ochtend vertrokken uit Noordwijkerhout.
Er werd even gewacht om ze te voorbij te zien schieten. Daar werd de tocht vervolgd in een heel wat ruster tempo dan de renners.
Bij terugkeer in de Ruigenhoek waren de deelnemers blij dat ze waren gekomen. Het was gelukt hen te verrassen met onbekende paden en de wind op de terugweg? Wel, die was intussen behoorlijk afgenomen of gedraaid, of er was beschut gereden. In elk geval was dat reuze meegevallen.

 

Reacties Fiets-drie-daags Bollenstreek 2012/2013

....Misschien heb je het al gezien, maar de bollen-3-daagse is me verleden jaar zo goed bevallen dat ik me dit jaar ook weer heb opgegeven. In het Zeeuwse fiets ik ook hel wat af en dan kom je ook verrassende plekjes tegen.....

1. web.dank fiets3dgse 


"Bedankt voor het toesturen van het nieuwe fietsprogramma. Ik vond de brief maandagmiddag op de mat. Ik werd er helemaal vrolijk van en heb alle fietsdata in mijn agenda gezet.

Ik wil ook weer meedoen met de fiets 3 daagse en ga rondvragen wie er nog meer mee wil fietsen vanuit mijn vrienden en eventueel de familiekring. Want ik vond het vorig jaar erg leuk om in het vroege voorjaar door de mooie Bollenstreek en omgeving te fietsen Je weet dat ik vorig jaar aan mijn heup ben geopereerd. Nu kan ik weer aardig goed fietsen en ik durf ook weer. Als je in maart ook alweer een fietstocht organiseert voor de niet leden laat het me weten? Ook de hartelijk groeten voor de andere mensen die zich inzetten voor de toerclub Vogelenzang.

Met vriendelijke groet, Anneke."

 2.web dank fiets3dgse

Wat doen wij


L
eden van Toerclub Vogelenzang maken op elke vierde zondag van de maand (In mei 2015,de 5e)met elkaar een toerrit door de streek. 
Daarnaast  sluiten zij het fietsseizoen in september af met een gezellig weekend.   
Daardoor komen ook fietsgebieden aan de beurt die wat verder in Nederland liggen.    

 

 

Eén keer in het jaar bewijzen zij waar een kleine vereniging groot in kan zijn:  
De Bollenstreek-driedaagse. In 2015 valt deze op 21-22-23 april i   

De route wordt deels uitgepijld, deels via knooppunten.

Uw voorjaarsvakantie krijgt een extra demensie door hieraan deel te nemen.
Deelnemen aan deze fiets-3-daagse levert niet alleen een mooie herinnering op.
Het is mooi te combineren met een bezoek aan de Keukenhof, die dan geopend is.
Bovendien rijdt de zaterdag erna de Bloembollencorso door de streek.                                                                          

 

Er zijn ook de z.g. Seniorenritten. Geschikt voor iedereen die in een rustig tempo een gezellig toertje wil maken.
Er wordt gestart vanuit de Ruigenhoek, Herenweg 444.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief april 2013

De NIEUWSBRIEF is uitsluitend voor leden. Voor leden is het te lezen", na het inloggen,  onder het kopje "leden

7 april 2013, is Toerclub Vogelenzang begonnen aan haar fietsseizoen. De lange winter had de fietsen langer in het vet gehouden dan gewenst.
Ter extra controle werd een der tochten van de bloembollen-3-daagse gekozen. Het nuttige werd zo met het aangename verenigd. De start was met mist maar met nauwelijks, maar wel zeer koude, wind. Zigzaggend gingen we door de bollenstreek. Ondanks de aanhoudende winter toch nog enkele verrassende bloeiende velden. Na 25km. was de koffiepauze in Voorhout waar het in het zonnetje prettig toeven was. Bij Noordwijk zorgden twee pittige klimmetjes voor een biezondere toevoeging van de rit.  Daarna ging het door de duinen terug naar De Ruigenhoek. Bij een glaasje werd de route en andere dingen besproken.

De volgende clubrit wordt gereden op zondag 5 mei 2013.

 

 

 

2015 aktiviteiten

 

Het fietsseizoen is weer begonnen. Dinsdag, 7 april, is met 17 fietsliefhebbers zijn Bollenstreek en de Polders doorkruist. De volgende aktiviteit de fiets-3-daagse op 21-22-23 april vanaf De Ruigenhoek, Gemeente Noordwijkerhout.

Toerclub Vogelenzang is druk bezig de routes van de bollenstreek-3-daagse op papier te zetten en te controleren, door zelf de routes na te rijden worden oneffenheden weg genomen.